Sizi kaç kişi izler?

Bu konuda hiç gaza gelmeye ve cebinizden gereksiz para çıkartmaya gerek yok. Anlık 100 kişi ila anlık 1000 kişilik live streaming canlı yayın paketleri işinizi görecektir.

En çok merak edilen konuların başında gelen "Kaç kişi izler?" sorusu bizim için efsane bir sorudur. "Bizi en az 30.000 kişi izler", "hiç yoksa 100.000 kişi toplarım", "bize en az 500.000 kişilik kapasite gerekir" gibi söylemler, çok sık duyduğumuz cümlelerdir. Bu kadar yüksek kapasiteli rakamların talep edilmesine rağmen, bizim arz ettiğimiz paketler 100 kişi, 500 kişi veya 1000 kişilik oluyor. Peki bu uçurum neden kaynaklanıyor? İsteyen mi çok istiyor, bizim elimiz mi sıkı?

"Kaç kişi izler" sorusu, canlı yayın işindeki en önemli konudur. Buna doğruya yakın bir cevap bulabilmek için öncelikle "kaç kişi izler" sorusuna bir zaman tanımlaması yapmak gerekiyor. Örneklere bakalım; "anlık kaç kişi izler", "bir saat için de kaç kişi gelir gider", "bir günde kaç kişiye ulaşılır"… Bu soruya, bir zaman tanımlaması yapınca, cevaplar inanılmaz derecede anlam kazanmaya başlıyor.

Bizim referans noktamız "anlık izleyici sayısı"dır. Toplam da kaç kişinin gelip gittiğinden ziyade, o anda, o yayını kaç kişi izliyor?

Buna cevap bulmaya çalışırken öngörülerden yola çıkmaktan başka bir şansımız yok. Yayıncı Ahmet bey, yayınına kaç kişi toplar, diyerek bir bilinmezi çözmeye çalışıyoruz. Çözümü var mı, yok!

Bu yüzden şimdiye kadar gerçekleşen deneyimlerden devam etmek gerekiyor. Eğer ki ülkenin çok bilinen bir markası için uzun süre tüm medyada tanıtımı yapılmış bir organizasyonu yayınlamayacaksanız, o "büyük" rakamlara ulaşabilmeniz, anlık olarak çok zordur.

Yeni bir kanal kurduysanız ve kanalınızı yavaş yavaş tanıtıyorsanız, uzun süre anlık 100 kişilik live streaming canlı yayın paketi size yeterli olacaktır. Yeni kurulan kanalınız için iddialı bir tanıtım düşünüyorsanız, anlık 1000 kişilik paket almak en akıllıca çözümdür.

Hepimizin senelerden beri bildiği ulusal bir kanal iseniz anlık 5.000 - 10.000 kişilik paket almanız iyi olur. Her zaman lazım olmaz ama iyi rayting alan bir diziniz, programınız veya haber bülteniniz varsa bu kapasiteye ihtiyaç duyarsınız.

Ülkenin en büyük kanallarından biri iseniz, zaten işler farklı yürüyordur. Kişi kapasiteli almak yerine bant genişliği üzerinden bir hesap yapılıyordur ve kişi sınırlaması yoktur. Çünkü çok rayting alan diziler kolaylıkla anlık 10.000 kişilik izleyici sayısını aşarlar.